10 flyttips för en smidig flytt 

Att flytta kräver noga planering och framförhållning för att processen ska vara enkel och smidig. Det är vanligt att flytta under tidspress, vilket kan innebära att ett litet misstag kan förstöra hela dagen. För att undvika det är det viktigt att vara ute i god tid och packa allt ordentligt. Nedan följer 10 flyttips som kan göra din flytt både smidig och effektiv. 

  1. Packa i kartonger

Vissa föredrar att packa i säckar medan andra packar i kartonger. Om du packar alla saker du kan i flyttkartonger blir det enkelt att stapla sakerna i flyttbilen. Alla saker bli på så sätt skyddade och flytten blir enkel och smidig. 

  1. Boka flytthjälp i god tid

Oavsett om du anlitar professionell flytthjälp eller ber vännerna om hjälp är det viktigt att du är ute i god tid. Annars riskerar du att stå själv under flyttdagen vilket kan bli oerhört stressigt och påfrestande. Om du ber dina vänner om hjälp får du komma ihåg att påminna dem när flytten närmar sig så de inte glömmer bort att de lovat bort sig. 

  1. Använd magväska under flytten

Under flytten är det riktigt smart att använda sig av en magväska! Lägg ner bilnycklar, husnycklar, telefon, skruvmejsel och annat du regelbundet behöver ta tillgång till under flytten för att inte tappa bort grejerna. Med en magväska har du händerna fria samtidigt som du har snabb tillgång till allt du kan behöva under flytten. 

  1. Papptallrikar mellan tallrikarna

Istället för att använda tidningar eller silkespapper till att skydda tallrikarna under flytten fungerar det lika bra att använda papptallrikar. Lägg en papperstallrik mellan varje tallrik för att snabbt och enkelt skydda dem under transporten. 

  1. Bär smarta flyttkläder

Tänk noga igenom vilka kläder du ska ha under flyttdagen. Oavsett om du flyttar mitt under sommaren eller på vintern får du räkna med att bli varm och svettig. Därför kan det vara bra att ha en tröja med dragkedja så du snabbt och enkelt kan dra av dig när du blir flåsig. 

  1. Packa dammsugare och verktyg sist

Efter alla saker är utflyttade kommer du garanterat hitta något ytterligare som behöver skruvas ner. Om inte annat kan du behöva dra en vända med dammsugaren innan du åker. Därför är det smart att flytta verktyg och dammsugare sist av allt. 

  1. Suddgummi för borrhål

Använd suddgummi för att sätta igen borrhål – på så sätt kan du få väggen att se något bättre ut än med en massa borrhål! 

  1. Se till att ha vattenflaskor

Se till att ha vattenflaskor tillgängliga under flytten, förslagsvis PET-flaskor. Efter alla glas är nedpackade kan det bli lite frustrerande att försöka få i sig vatten annars! 

  1. Använd dina kläder som krosskydd

Kläder och framförallt strumpor kan användas för att att lägga ömtåliga saker i under flytten. Skydda dina glas, ljuslyktor och andra känsliga saker i dina strumpor för att spara in på packningsmaterial. 

  1. Boka barn/djurvakt

Om du har barn eller husdjur kan det vara bra att boka barn- eller djurvakt under flyttdagen, så du kan fokusera på flytten.