Utnyttja rutavdraget när du anlitar flyttfirma 

Om du funderar på att anlita en flyttfirma för din kommande flytt vill du inte gå miste om att utnyttja rutavdraget. Att anlita en flyttfirma är inte speciellt billigt, men med rutavdraget blir kostnaden betydligt mycket mer hanterbar. 

Innebörden av rutavdrag 

Rutavdraget ger dig som privatperson möjligheten att få ett avdrag på hälften av arbetskostnaden från tjänster du köper, som flyttfirmor norrtälje. Detta kan utnyttjas upp till 50 000 kr per år. Exempel på tjänster som omfattas av avdraget är exempelvis enklare rengöring, barnpassning, tvätt och trädgårdsarbete. Det ger dig alltså möjligheten att få ett rejält avdrag på vad det egentligen kostar att köpa en tjänst. 

Rutavdrag för flyttfirma 

Rutavdraget kan du även utnyttja när du anlitar flyttfirma, då det täcker transport av möbler samt hushållsartiklar mellan olika bostäder. Rutavdraget omfattar även föremål som tillfälligt behöver förvaras i exempelvis ett förråd. Det som är viktigt att tänka på är att rutavdraget endast täcker arbetskostnaden, oavsett vilken bransch det gäller. När det gäller flyttservice är dock själva arbetskraften den största kostnaden du betalar för. Därför är det högst relevant att utnyttja rutavdraget när du anlitar en flyttfirma, då det kan ge dig en stor besparing och drastiskt minska slutpriset du betalar för flytthjälpen. Tjänster som flyttfirmor erbjuder som täcks av rutavdraget är bland annat att packa och packa upp dina saker. Detta är ofta en tilläggstjänst du kan köpa från din flyttfirma som vissa väljer till. Det kanske känns lite mer lockande att välja till när du vet att du kan få avdrag på kostnaden. Rutavdraget täcker även hjälp med i-, urlastning och bärhjälp av ditt bohag, vilket kanske är den största delen av själva flytthjälpen. Delar som inte ingår i rutavdraget är bland annat transporten, tiden för transporten, bilkostnad eller kostnad för drivmedel. Det faller inte under arbetskostnader och omfattas därför inte av rutavdraget. Trots det kan rutavdraget hjälpa dig spara en hel del pengar. Att anlita flyttfirma är inte gratis, men med hjälp av rutavdraget kan det kännas lite mer överkomligt. Se till att din flyttfirma lägger till rutavdraget på offerten så du kan se hur stor del av kostnaden som räknas bort.