När man bokar flyttfirma

Det finns mycket att säga om att boka flyttfirma, men det är några saker som är så viktiga att jag vill att dem skall vara permanent uppe på hemsidan. Det kan hända att de inlägg jag nämnt dessa saker i hamnar långt bak på bloggen och då kanske någon besökare missar denna viktiga information!

Vad man måste veta när man bokar flyttfirma:

Det finns många oseriösa aktörer i branschen som vill ta betalt utan att betala skatt. Detta får inte hända, dels för att det stör den hälsosamma konkurrens och dels för att det är en stor risk för dig som konsument att acceptera ett sådant erbjudande. Det innebär att inga försäkringar finns för din flytt och det innebär också att inga garantier finns för att det utförs på rätt sätt. Så om något skadas finns det ingen ersättning för dig. Dessutom kan du hamna i trubbel för att ha anlitat en firma på olaglig bas.

För att kontroller att firman är seriös bör den ha F-skattsedel registrerad i Sverige. Den bör även ha en trafikförsäkring och du bör få ett avtal där det står vad den tjänst du köpt innebär och vad du kan vänta dig av firman.

Det är även ett gott tecken om firman är med i SMF (Svenska möbeltransportörers förbund). Då kan du lita på att det är en seriös flyttfirma som verkligen tar sitt ansvar och att din flyttlast är trygg i deras händer. Det kanske kostar några hundralappar extra men det är verkligen värt det med tanke på hur mycket säkrare det blir med en sådan flyttfirma.

Här är en youtube video med några tips för när man skall flytta hemifrån!