Fem inspirerande badrum

Ska ni göra en badrumsrenovering har ni en spännande tid framför er. Det finns många varianter och stilar ni kan välja mellan och det är bara fantasin som sätter gränser. För att hjälpa er på vägen i valet av stil presenterar vi här fem inspirerande badrum.

Lantligt

Även om ni inte bor på landet med utsikt mot ladugårdar och kor kan ni har ett lantligt badrum. Gör en badrumsrenovering med vitt, trä och rustika toner så får ni genast den där lantliga känslan. Badrumsskåp med spröjsat glas är något vi ser på tok för sällan.

Marmor

Ett klassiskt romerskt badhus kan inspirera med stora marmorplattor i både väggar och golv. Badkaret kan vara lite extra brett och även det gå i toner av marmor. Guld eller koppar är vackra accenttoner ni bör väva in för att ge den riktigt härliga känslan av antikt.

Hemmaspa med japansk anda

Det finns många varianter på hemmaspa men ska ni göra en badrumsrenovering i spatema bör den få andras japanskt. Ljusa, tunna trälinjer tillsammans med röda och gröna färger. En ljudanläggning med hav och en antydan till vattenfall och flöjtspel i bakgrunden kan verkligen sätta sin prägel. Det japanska spaet är här för att stanna så våga utmana det vanliga.

Vacker tapet

En lite mer ovanlig badrumsrenovering hos https://badrumsrenoveringmalmö.nu/ som dyker upp då och då är när man tar steget tillbaka och släpper på kravet om kakel. Med kaklet borta får man väggar som kan färgas och formas på helt egna villkor. Som exempel kan ni välja en vacker tapet på övre halvan av badrummet och täcka den med en glasskiva. Valet av tapet får avgöra vilka detaljer som ska klä badrummet med det gemensamma att man strävar mot enhetlighet.

Romantik

Att göra en badrumsrenovering nyrenässansstil är nog inte det vanligaste. Tänk er välvda bordsben, mjuka kuddar, tjocka handdukar, guld och purpur som klär in badrummet i en ny tidsålder. Romantiska badrum har en plats i våra hjärtan och kan verkligen bli en oas i den hektiska vardagen.

Fem stilar för fem människor

Våra stilar är lika unika och genuina som om de vore fem olika människor. Med egna liv, egna värderingar och egna sätt att koppla av. Känn efter vilken tidsålder i historien ni själva längtar till och lyft fram det som verkligen är vackert med den epoken. Ert nästa badrum kanske är blir er tillflyktsort från stress och krav. En fristad för rekreation i vardagen.