Så går en ansiktsbehandling till

Många skönhetssalonger erbjuder ansiktsbehandling och hur den utförs, vilka olika moment som ingår kan skilja sig något mellan olika salonger. Huvudsyftet är dock oftast detsamma – att rengöra ansiktet och huden på djupet. Behandlingen utförs i flera olika steg och tar normalt sett mellan 30–60 minuter, beroende på omfattning.

Rengöring och peeling

Det första steget i en ansiktsbehandling är att göra rent från eventuellt smink och andra orenheter som ligger ovanpå huden. Därefter brukar det vara dags för en peeling, för att få bort döda hudceller och istället välkomna ett nytt och fräscht lager av huden. Detta gör inte ont men kan svida lite beroende på hur känslig man är.

Porrengöring
När hudens yttre skikt är rengjort är det dags för det moment av en ansiktsbehandling göteborg som faktiskt kan göra lite ont, eller åtminstone kännas lite obehagligt – porrengöring. För att det ska gå lättare ångar man ansiktet för att porerna ska öppna sig. På vissa salonger använder man en ångmaskin avsedd för just detta och på andra lägger man varma och fuktiga handdukar över ansiktet.

Därefter arbetar man med att rengöra porerna – det vill säga att avlägsna det som ofta kallas för pormaskar, och som ser ut som små svarta prickar. Det görs ungefär på samma sätt som när man klämmer en finne – man klämmer ihop huden så att det som täpper till porerna pressas ut.

Vårdande mask

När huden är helt rengjord lägger man en vårdande mask över ansiktet. Här finns tid att koppla av då den ofta ska verka ett tag innan den tvättas bort. Kanske får du ett par gurkskivor över ögonen under tiden? En klassiker som dock inte är särskilt vanligt förekommande idag.

Massage och återfuktning

En ansiktsbehandling avslutas givetvis med att ge huden återfuktning med någon slags kräm – ofta utvald efter vilken hudtyp man har. Ansiktet och ibland även hårbotten masseras för ett skönt och avkopplande avslut innan det är dags att resa sig.

Att gå på ansiktsbehandling då och då gör att huden hålls ren och fräsch – och därmed får en annan lyster. Att hålla efter ansiktet med den här typen av behandlingar kan också verka förebyggande mot rynkor och andra ålderstecken och dessutom ger det en skön stunds avslappning.

Hur mycket det kostar skiljer sig väldigt mycket mellan olika salonger – bland annat vilka produkter dom valt att använda sig av kan påverka priset. Men räkna med ett par hundralappar för en bra och effektiv behandling.