Hur man förbereder en kontorsflytt

När man flyttar ett kontor är det ofta viktigt att det går så fort som möjligt. Man vill helst inte få något stopp i produktionen eftersom det kostar företaget mycket pengar. Därför brukar man lägga kontorsflyttar på helgtid och då satsa på att flytta hela kontoret innan helgen är slut. Ibland är det lätt och ibland är det svårare vid flyttfirma flytthjälp i stockholm, det beror på hur stort kontoret är och vad för typ av möblemang som finns.

Kontakta en flyttfirma långt innan det är dags

Sådana här flyttar kräver en del planering för att de skall gå så smidigt som möjligt så ta kontakt med en flyttfirma i god tid och förklara ert ärende med den flyttfirma gör flytthjälp. Eftersom flytten skall läggas på helgtid behöver er flyttfirma vet om arbetet i god tid så de kan boka in personal och planera arbetet. En representant från flyttfirman kommer ofta och pratar med er och kollar på kontoret som skall flyttas för att kunna planera arbetet så bra som möjligt.

Förbered personalen hos flyttfirmor stockholm på flytt

Det innebär att alla får ta med sina privata tillhörigheter hem veckan innan flytten och lägga allt annat i designerade flyttkartonger som finns hos flyttfirmor stockholm för deras rum eller bås. Se även till att personalen slänger sådant som inte skall med i flytten som de inte vill ha kvar.

Boka in flyttstädning

Glöm inte att boka in flyttstädning av ert kontor då det inte är något en vanlig städare eller städerska utför. En flyttstädning är mer omfattande och ses som ett separat uppdrag för flyttfirmor stockholm som är bra. Den kan utföras av den firma ni har anlitat för tillfället, av er flyttfirma eller av någon annan som erbjuder en sådan tjänst.

När det väl är dags för flytt

Sköter flyttfirman det mesta, ni skall egentligen behöva göra något om det inte finns särskilda omständigheter som att ni måste vara med och visa vart möbler skall stå eller om det krävs särskild behörighet för att komma in till kontoret. De flesta flyttfirmor erbjuder även nermontering och uppmontering av möbler om det är något som krävs för att man skall kunna flytta dem. Vissa möbler är t.ex. för stora för att bära genom dörrar och behöver monteras ner. Se till att det inte finns massa saker i byråer och lådor de det kan åka ut under flytt. Det bästa är om alla lådor är tömda och packade i flyttkartonger.