Att få tag i en flyttbil 

När det har blivit dags att flytta måste man också få tag i ett fordon att flytta med och flyttfirmor som stockholmsflyttfirma.se. Det är inte precis lätt att gå med flyttlådor, och att flytta med kollektivtrafik är inte att rekommendera. Men hur får man egentligen tag i en flyttbil?

Låna en flyttbil 

Kanske känner man någon som har en lite större bil. Det kan vara perfekt att låna den till flytten. Personen kanske rent av har en minibuss som gör flytten ännu enklare? Det är dock klokt att hålla koll på vad man gör om den lånade bilen skulle skadas under flytten. Ska bilägaren ta ansvar, den som flyttar, eller den som kör? Skriv gärna ett avtal. Hur tråkigt det än kan låta är avtalet guld värt att ha om något skulle ske. 

Flytta med den egna bilen 

Har man en egen bil är det ofta ett självklart val att flytta med den. En större kombi, gärna med dragkrok är bäst, men även i en mindre bil kan man transportera ett par kartonger, växter eller andra saker. När man flyttar med den egna bilen behöver man i regel inte känna samma tidspress som när man lånar eller hyr en bil. Man känner också till bilen och dess funktioner vilket leder till att man i regel känner sig tryggare som förare. 

Hyr flyttbil 

Ett bra alternativ till en egen bil är en hyrbil. De finns i flera olika storlekar och modeller. Det finns både särskilda hyrbilsföretag och mackar som hyr ut bilar. I regel ingår ett visst antal mil, men kör man över det får man betala extra. Hyr man en bil för flytten får man skriva på avtal där man godkänner till exempel försäkringsvillkor med mera. En flyttbil som hyrs ska lämnas tillbaka städad och fulltankad. Om man räknar med att flytten kommer ta flera dagar kan det kosta en hel del pengar att hyra en flyttbil, men i flera fall blir det trots allt billigare än att anlita ett flyttbolag. 

Anlita flyttföretag med bil 

Om man inte har möjlighet att ordna en egen flyttbil på något sätt kan det sista alternativet vara att anlita ett flyttföretag. De kan hjälpa till med hela flytten. Man kan också välja att endast anlita bärhjälp samt transport. Det kan vara skönt om man ska flytta till ett hus med många trappor, eller om man själv har svårt att bära. Det kostar en del pengar att anlita ett flyttföretag men å andra sidan kan man dra av en del av kostnaden i sin skattedeklaration. Anlitar man flyttföretag slipper man tänka på hela bilfrågan och i regel behöver man inte åka mer än en gång om företaget har en flyttbil som är stor nog.